Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang Batu Banyuwangi Harga Murah 2024

Posted on

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang BanyuwangiRona Persada Tour . Pakej Lawatan atau pelancongan ke Gunung Bromo, Malang Batu, Surabaya dan Kawah Ijen Banyuwangi Harga Murah 2024 di Jawa Timur Indonesia.

Harga berpatutan dan murah untuk pelbagai pilihan lawatan ke Gunung Bromo jawa timur dengan fasility terbaik dan paling lengkap. Sesuai untuk percutian keluarga, kumpulan atau lawatan peribadi. Di sini kita akan mengulas semua pakej perjalanan yang mashur di Jawa Timur.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang

Seringkali kisah-kisah dan review lokasi percutian di internet, membuat rasa penasaran mereka ingin tahu untuk datang ke tempat-tempat wisata menarik dekat Surabaya yang recomended. Umumnya yang paling terkenal adalah pakej pelancongan Surabaya ke Gunung Bromo Dan Tour Malang yang terdapat di Jawa Timur.

Dari beberapa pelanggan dan client kami secara umum datang ke sini mendapatkan rujukan dari saudara-mara atau kawan rapat dan terakhir dari dari Google.com.my. Dari perkongsian cerita itu kita mendapat berkat dan nasib tambahan. Nah, pada kesempatan ini, Rona Persada Travel ingin menarkan program pakej pelancongan yang lengkap untuk anda khususnya di Jawa Timur.

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang Murah

Pakej Percutian Malang pakej percutian surabaya bromo malangpaket percutian surabaya

Destinasi Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang Banyuwangi Jawa Timur

Bagi anda yang tidak tahu tentang pesona pakej pelancongan Jawa Timur Indonesia di sini kami akan memberitahu anda pesona secara ringkas. Matlamatnya ialah apabila anda datang ke sini, anda mempunyai idea mengenai tempat pelancongan yang menarik untuk dikunjungi.

Pakej Pelancongan Surabaya

Pakej Pelancongan Surabaya , Gunung Bromo dan Malang Batu dan Banyuwangi / Kawah Ijen adalah empat tempat pelancongan yang paling laris dan paling ramai dikunjungi oleh pelancong dari Malaysia, Singapura, Brunei, China dan Asia. Boleh dikatakan jika sejak dahulu, mereka adalah ikon terbaik di wilayah Jawa Timur. 

Terletak di sebelah selatan kota Surabaya dengan jarak kira-kira 3-4 jam, Bromo adalah gunung berapi aktif yang dikelilingi oleh peregangan pasir yang dihasilkan oleh letusan. Di samping itu, gunung ini juga dikelilingi oleh bukit-bukit dan batu-batu tinggi dengan pemandangan indah yang luar biasa. Walau bagaimanapun, menjadi salah satu faktor utama bagi pelancong yang mengambil pakej pelancongan bromo dan datang ke gunung ini adalah keindahan matahari terbit (bromo matahari terbit).

Pakej Pelancongan Gunung Bromo

Berikut adalah beberapa tarikan pelancong yang terdapat di Bromo dan kawasan sekitar yang anda mesti lawati:
Kawasan Pelancongan Sekitar Gunung Bromo

 • Penanjakan Satu, Kingkong Hill dan Cinta Hill. Ini adalah tiga tempat terbaik untuk menonton matahari terbit untuk saat anda pergi pakej percutian ke Bromo.
 • Kawah Gunung Bromo. Kawah Bromo dapat dilihat dari jarak yang cukup dekat untuk memanjat beberapa tangga. Sentiasa asap sulfur putih kerana gunung ini adalah gunung berapi aktif.
 • Padang Savanah dan Bukit Teletubies. Rumput dan pakis hijau sesuai untuk mengambil gambar atau selfies. Terletak di selatan Gunung Bromo.
 • Pasir Berbisik Gunung Bromo. Bagi mereka yang ingin merasai sensasi padang pasir yang serupa – serupa di Timur Tengah boleh datang ke sini
 • Kuil Luhur Poten Bromo Tengger. Tempat doa untuk masyarakat Tengger Hindu, yang terletak di kaki Gunung Bromo, adalah lokasi upacara adat suku Tengger seperti upacara Kasada ,

Detailnya Sila lihat di 

Pakej Pelancongan Malang Batu

Sedangkan untuk lokasi pakej percutian Malang Batu sangatlah banyak sekali macamnya. Selain Malang, terkenal dengan kota pendidikannya, Malang telah lama terkenal dengan tujuan wisatanya. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Malang telah membuat tarikan pelancong tambahan dengan nuansa alam yang menarik bagi pelancong. Misalnya seperti wisata pantai yang sangta banyak, kemudian wisata modern seperti Jatim Park dan Museum Angkut, untuk wisata adventure ada rafting , paragliding, kebun epal, kebun strawbery dan sebagainya.

Kami yakin bahawa jika anda datang ke sini, anda akan merasa di rumah tinggal di bandar yang sejuk ini. Atas sebab ini, kami sebagai salah satu ejen pelancongan di kota pelancongan Batu telah menyediakan dan membantu anda dengan program lawatan pakej kombinasi Gunung Bromo dan Batu Malang. Beberapa pilihan yang menarik untuk Pakej Pelancongan Surabaya Malang Batu, Gunung Bromo dan Kawah Ijen Banyuwangi  sila lihat pilihan di bawah.

Pilihan Pakej Percutian Surabaya Malang Bromo Ijen Banyuwangi

Beberapa pilihan untuk pakej tour Gunung Bromo dan pakej pelancongan sekitar Jawa Timuryang boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda. Sama ada untuk lawatan kumpulan atau kumpulan rekreasi, lawatan bulan madu atau lawatan peribadi, lawatan belajar atau lawatan keluarga atau lawatan keluarga, anda boleh melihat senarai atau risalah untuk pakej pelancongan Bromo miskin di bawah.

Jadual Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang

Sila lihat dengan teliti pada tempoh masa dan harga pakej percutian Gunung Bromo yang sesuai dengan kehendak anda. Ia juga boleh dilakukan dalam tur adat jika kemudian ada beberapa perkara yang anda ingin tambah atau kurang supaya perjalanan anda lebih menarik. Beberapa contoh pakej pelancongan Bromo dan sekitarnya termasuk yang berikut.

Pakej Tour Surabaya Bromo Midnight / Bromo Full Day Tour

Ia adalah pakej percutian Bromo 2024 yang sangat mudah dan tidak mengambil masa yang lama. Ia hanya mengambil masa dua belas hingga lima belas jam dengan titik temu atau pick-up dari Kota Surabaya, Malang, Batu atau Sidoarjo dan berbagai kota di Jawa Timur.. Pengambilannya adalah pada tengah malam dengan anggaran ketibaan sekitar Gunung Bromo sekitar dua atau tiga pagi.

Seterusnya, dengan memandu kenderaan untuk menyewa Jeep Bromo, yang telah kami sediakan bagi anda untuk pergi ke sekitar tarikan di sekitar Gunung Bromo dan persekitarannya mengikut apa yang kami nyatakan di atas. Untuk kadar, yuran atau harga untuk pakej pelancongan bromo tengah malam, sila lihat jadual di bawah atau pautan https://ronapersadatour.com/wisata-bromo-midnight-tour/

Pakej Tour Surabaya Malang Bromo 2 Hari 1 Malam

Salah satu pilihan percutian yang menarik untuk keluarga di Malang. Ia adalah gabungan pilihan rekreasi yang menarik antara lawatan ke Malang dan pakej tour gunung bromo. Di sini kemudian, kami akan menjemput anda bercuti ke destinasi pelancongan yang menarik di Kota Malang dan Batu City. Kemudian pada tengah malam egen kami akan membawa anda ke lokasi Gunung Bromo dengan tempoh masa perjalanan sekitar 3 jam memandu dengan menggunakan kenderaan. Kemudian beralih ke kenderaan khusus untuk menjelajah Gunung Bromo, iaitu Toyota Landcruiser atau Hartop.

Dengan kenderaan ini kami akan membawa anda sekitar objek pelancongan terbaik di sekitar Gunung Bromo seperti destinasi di atas. Adapun objek wisata di Malang, mereka akan dikunjungi oleh bersifat custom tour. Anda boleh memilih destinasi yang sesuai dengan keinginan anda. Tetapi mengikut jadual yang telah kami buat adalah pilihan yang paling popular setakat ini untuk tempoh waktu yang sempit iaitu 2 hari 1 malam. Untuk harga, yuran dan cost pakej pelancongan Malang Bromo 2 hari 1 malam sila lihat jadual di bawah atau tautan https://ronapersadatour.com/paket-wisata-malang-bromo-2-hari-1-malam/

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Program percutian yang sangat sesuai untuk tempoh percutian yang panjang seperti cuti hujung minggu, cuti umum, cuti panjang Lebaran, Krismas dan Tahun Baru. Boleh digunakan untuk perjalanan dengan rakan sekerja keluarga atau pejabat atau syarikat korporat. Di sini kami akan menjemput anda untuk meneroka kebaikan Gunung Bromo serta bercuti di Batu Malang dengan memilih destinasi pelancongan Malang yang popular dan banyak menjadi destinasi percutian. Pakej pelancongan Bromo Malang Batu ini juga pilihan percutian yang paling bergaya, mengapa begitu? kerana sepanjang masa ini, yang paling banyak diambil oleh pelanggan kami adalah lawatan 3 hari ini.

Baik dengan membawa usia kanak-kanak sekolah, remaja dan juga ibu bapa. Sebanyak ramai peserta untuk perjalanan ini lebih bersenang-senang kerana kombinasi pelancongan pengembaraan semulajadi Gunung Bromo dan lawatan pengetahuan dan perkara-perkara baru yang tidak wujud di Indonesia seperti Jawa Timur Park, Taman Epal, Muzium Angkut dan sebagainya. Untuk contoh kos terperinci/ harga pakej pelancongan Malang Bromo 3 hari 2 malam boleh anda lihat pricelist di bawah atau sila lawati pautan https://ronapersadatour.com/paket-wisata-bromo-malang/

Pakej Lawatan Surabaya Malang Bromo Batu Bromo 4 Hari 3 Malam

Pilihan yang menarik untuk cuti dan pergi bersama rakan sekerja atau keluarga. Di sini anda boleh lebih puas menjelajah destinasi pelancongan terbaik di Jawa Timur. Gabungan yang paling popular untuk lawatan kegemaran dan istimewa, walaupun begitu selalu perbincangan terbuka dengan CS kami untuk pilihan pelancongan. Termasuk jika anda ingin memasuki tarikan pelancong di Banyuwangi seperti kawah Ijen Blue Fire, anda boleh menjadualkannya semula atau mengatur rundown untuk mereka yang suka pelancongan petualangan di Bromo Crater Ijen.

Sesungguhnya terdapat banyak tarikan pelancong di Malang yang boleh diliputi dalam pakej pelancongan ini. Jika anda berminat untuk memasuki aktiviti luar seperti keluar, rafting, hiking, anda juga boleh memasuki pantai selatan di Malang. Untuk butiran lanjut, sila lihat brosur dan harga dan harga pakej pelancongan Bromo Malang 4 hari 3 malam di pautan https://ronapersadatour.com/paket-wisata-bromo-malang-4-hari-3-malam/

Pilihan Tour Jawa Timur lainnya adalah

Harga Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 2024

[table id=39 /]

Fasility

 • Sewa kereta kurang mengikut bilangan peserta (innova, xenia, avanza, elf, hiace atau bas)
 • Penginapan atau hotel, homestay, vila (untuk pakej inap)
 • Bromo Jeep Tour dengan kereta 4 wd / Hardtop Lancruiser di sekitar Gunung Bromo
 • Makan mengikut jadual perjalanan, Snek dan Air Mineral
 • Tiket ke semua tempat pelancongan yang dikunjungi
 • Bayaran tol, tempat letak kereta dan pembalasan
 • Tour Guide
 • Banner dan Dokumentasi

Banyak sekali aktiviti menarik yang dilakukan di Jawa Timur yang berdekatan dengan pelancongan Bromo, Malang dan Surabaya. Karena Bromo Semeru National Park mempunyai lokasi yang sangat luas, banyak perkara yang boleh dijelajahi di sekitar Gunung Bromo. Semua aktiviti sangat menarik untuk menambah percutian anda lebih bermakna. Boleh digabungkan dengan pakej pelancongan ke Bromo dan beberapa daripada mereka sila lihat perkara penting di bawah.

Pilihan lain untuk cuti di Malang,kami menawarkan bermacam pakej pelancongan di malang untuk anda yang tidak mahu bercuti ke Gunung Bromo kerana faktor-faktor tertentu. Jadi itu adalah rekreasi yang hanya khusus di berbagai tempat wisata di Batu Malang. Beberapa contoh jadual paket tour Malang yang bagus termasuk yang berikut.

Sekiranya anda ingin lawatan khas dengan melawat tempat-tempat tertentu yang tidak berada di dalam program lawatan di atas, sila hantar ke customer service kami via emel atau WA. Kita perlu diatur lebih lanjut mengenai jadual maksimum dan jadual perjalanan untuk pakej pelancongan Gunung Bromo dan kawasan sekitarnya. Selepas anda membaca program Destinasi Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang Banyuwangi 2024 dari RONAPERSADATOUR.COM di atas dan anda berminat untuk mengikuti, di bawah ini kami menyediakan cara untuk memesan dari pakej. Sangat mudah, harga murah dan admin fast respon.

No. Telp /SMS    :  085 336 987 071
Whatsapp : 085 336 987 071
Email         : ronapersada_tour@yahoo.com

https://ronapersadatour.com/Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang Banyuwangi 2024